Klub Integracyjny dla mam i dzieci

18 maja o godz. 10 odbyło się otwarcie „Klubu Integracyjnego dla mam i dzieci” w Mściszewicach (Mściszewice 121C). Do udziału w zajęciach w Klubie Integracyjnym zaproszono kobiety nieaktywne zawodowo oraz ich dzieci w wieku przedszkolnym. Dla dzieci odbyły się bezpłatne zajęcia przedszkolne, a dla mam zajęcia integracyjne, interpersonalne, z wizażystką oraz doradztwo zawodowe. Zajęcia  odbywały się 3 razy w tygodniu po 5 godzin do 12 lipca 2010 r.

Projekt skierowany  do kobiet nieaktywnych zawodowo mieszkających na terenach wiejskich powiatu kartuskiego oraz do ich dzieci.

Celem projektu było umożliwienie matkom, wychowującym małe dzieci, aktywnego uczestnictwa w życiu społecznym.

Podczas gdy dzieci bawiły się pod opieką opiekunek mamy uczestniczyły w doradztwie zawodowym, warsztatach psychologicznych, spotkaniach z wizażystką, grupach wsparcia oraz w zajęciach integracyjnych. Na zajęcia zaproszono  Akademię Paznokcia.

Termin zajęć: 18 maj – 13 lipiec 2010 r.

Projekt jest współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w ramach działania 7.3.