Żukowski urząd stara się o ISO

W grudniu ubiegłego roku rozpoczęto realizację przedsięwzięcia pn. "Zaprojektowanie i wdrożenie systemu zarządzania jakością w urzędzie gminy Żukowo". Jego głównym celem jest doprowadzenie do poprawy funkcjonowania magistratu.

Uroczyste zakończenie projektu "Spółdzielnia Socjalna"

W Kartuzach w dniu 15 marca 2010 roku odbyło się uroczyste zakończenie projektu pt. "Spółdzielnia Socjalna" współfinansowanego z EFS w ramach POKL działanie 7.2.1. Uczestniczkami szkolenia było 16 pań z gminy Sulęczyno, które w miesiącu marcu składają wniosek do KRS o rejestrację Spółdzielni Socjalnej "Gród Gotów".

Pierwsza spółdzielnia socjalna w powiecie kartuskim!

15 marca w Kartuzach oficjalnie został zakończony projekt „Spółdzielnia Socjalna”, współfinansowanego z EFS w ramach PO KL działanie 7.2.1. Uczestniczyło w nim 16 kobiet z gminy Sulęczyno. Projekt obejmował przede wszystkim szkolenia trwające dwa miesiące. Konkretnym efektem projektu jest powołana w marcu Spółdzielnia Socjalna „Gród Gotów” w Węsiorach.

Spółdzielnia socjalna remedium na brak pracy

Szesnaście pań z sulęczyńskiej gminy przez dwa miesiące realizowało projekt pod nazwą "Spółdzielnia socjalna". Wczoraj jego uczestniczki spotkały się na podsumowaniu w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Kartuzach. Otrzymały certyfikaty, listy gratulacyjne oraz upominki.