WYBORY DO KOMITETÓW MONITORUJĄCYCH

Uwaga! Trwają bardzo ważne dla całego środowiska organizacji pozarządowych wybory do KOMITETÓW MONITORUJĄCYCH PROGRAMÓW OPERACYJNYCH. Dzięki nominowaniu do tych komitetów ludzi odważnych, rozważnych i od lat działających na rzecz misji III sektora mamy szansę trzymać „rękę na pulsie” dobrego i sprawiedliwego wykorzystania funduszy Unii Europejskiej nie tylko w naszym regionie. Do komitetów monitorujących kandydują działacze z organizacji  współpracujących z Fundacja Edukacji Działań Społecznych.

To osoby znane, sprawdzone i wiarygodne a więc godne polecenia innym organizacjom jako Ci którzy mogą reprezentować III sektor w Komitetach Monitorujących. Pozostaje nam uprzejmie prosić o WASZ głos. To od naszej aktywności zależy kto będzie reprezentował nasze interesy jako pozarządowców w tych ciałach  monitorujących realizację programów operacyjnych. Poniżej lista osób (a w załączniku ich szeroki opis) rekomendowanych przez Fundacje Edukacji i Działań Społecznych do Komitetu Monitorującego PROGRAM OPERACYJNY WIEDZA EDUKACJA ROZWÓJ 2014-2020

1. kandydaci reprezentujący organizacje pozarządowe działające na rzecz osób młodych
– Marek Olechnowicz / Paulina Kremer

2. kandydaci reprezentujący organizacje pozarządowe działające w obszarze ochrony zdrowia
- Jacek Sztajnke / Iveta Spolnikova

3. Kandydaci reprezentujący organizacje pozarządowe działające w obszarze na rzecz osób niepełnosprawnych
- Sławomir Besowski / Dorota Korycińska

Głosowanie odbywa się poprzez:

1. pobranie i wypełnienie (cztery pierwsze pola na górze strony - dane organizacji),
3. podpisanie (czytelne, nie musi być pieczątka),
4. zeskanowanie PODPISANYCH stron lub możecie przekazać karty do biura FUNDACJI EDUKACJI I DZIAŁAŃ SPOŁECZNYCH W KARTUZACH
5. przesłanie karty do głosowania na następujące adresy:
PO Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Głosowanie kończy się o godz. 23:59 dnia 1 grudnia 2014 r.

Kartę do głosowania wypełnia organizacja pozarządowa.
Kartę do głosowania powinny podpisać osoby upoważnione do reprezentowania organizacji pozarządowej.

W załączeniu karty do głosowania z zaznaczonymi rekomendowanymi kandydatami:
Karta do głosowania POWER
Opis kandydatów