Fundusz AKUMULATOR SPOŁECZNY

Fundusz AKUMULATOR SPOŁECZNY zasili inicjatywy Pomorzan!

Zachęcamy do udziału w pierwszym konkursie grantowym Funduszu AKUMULATOR SPOŁECZNY, współfinansowanego przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w ramach P FIO.

Działasz lub chcesz działać na rzecz swojej społeczności? Wiesz jak, ale nie wiesz skąd wziąć fundusze? Masz pomysł, ale nie wiesz gdzie się zwrócić i w jaki sposób zacząć? AKUMULATOR SPOŁECZNY jest dla Ciebie!

Konkurs grantowy skierowany jest do młodych organizacji pozarządowych i grup nieformalnych z terenu województwa pomorskiego; aktywnych grup mieszkańców, chcących działać na rzecz dobra wspólnego.

Termin naboru wniosków: od 11 sierpnia do 11 września 2014.

Rodzaje dotacji:

• Minigrant do 500 zł na inicjatywę
  • Grant do 5000 zł na działania ze sfery pożytku publicznego
  • Grant do 5000 zł na wsparcie młodej organizacji pozarządowej.

W ramach konkursu można złożyć maksymalnie jeden wniosek!

Projekty mogą być realizowane w okresie od 1 października do 31 grudnia 2014.

Aby złożyć wniosek do konkursu, należy zarejestrować się w systemie on-line i wypełnić formularz.

UWAGA:
Wnioski można składać wyłącznie w wersji elektronicznej za pomocą generatora on-line. Jeżeli istnieją problemy techniczne, związane np. z dostępem do Internetu, prosimy o kontakt z właściwym Operatorem.

Na terenie pow. kartuskiego informacji udziela:
Fundacja Edukacji i Działań Społecznych
ul. Jeziorna 2/33, 83-300 Kartuzy

W razie pytań zachęcamy do kontaktu z Operatorami Funduszu:
Centrum Inicjatyw Obywatelskich
ul. Sienkiewicza 19, 76-200 Słupsk
powiaty: słupski, kartuski oraz miasto Słupsk

Stowarzyszenie EDUQ
ul. Krzywoustego 1/115, 84-300 Lębork
powiaty: lęborski, wejherowski i pucki

Fundacja Pokolenia
ul. Obrońców Westerplatte 6, 83-110 Tczew
powiaty: tczewski, nowodworski, malborski i sztumski

Fundacja Rozwoju Lokalnego PARASOL
ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów
powiaty: bytowski i kościerski

Regionalne Centrum Informacji i Wspomagania Organizacji Pozarządowych
ul. Grunwaldzka 5, 80-236 Gdańsk
powiaty: gdański i kwidzyński

Fundacja Lokalna Grupa Działania – Naszyjnik Północy
ul. Ogrodowa 26, 77-310 Debrzno
Powiaty: człuchowski i chojnicki

Stowarzyszenie Morena
ul. Jaśkowa Dolina 7, 80-252 Gdańsk
powiaty: starogardzki oraz miasta: Gdańsk, Sopot, Gdynia

Fundusz AKUMULATOR SPOŁECZNY powstał w ramach zadania „Pomorski aktywator społeczny – małe inicjatywy, duże zmiany”, realizowanego przez Centrum Inicjatyw Obywatelskich, Stowarzyszenie EDUQ, Fundację Pokolenia, Fundację Parasol, Regionalne Centrum Informacji i Wspomagania Organizacji Pozarządowych, Fundację Lokalna Grupa Działania – Naszyjnik Północy oraz Stowarzyszenie Morena, dofinansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.