Szkolenie pt.: "FIO 2014 - zasady aplikowania o dotację"

Serdecznie zapraszamy przedstawicielki i przedstawicieli organizacji pozarządowych z powiatu kartuskiego i kościerskiego do wzięcia udziału w bezpłatnym szkoleniu pt. „FIO 2014 - zasady aplikowania o dotację ” organizowanym przez Centrum Organizacji Pozarządowych przy Fundacji Edukacji i Działań Społecznych w Kartuzach prowadzonym przez doświadczonych trenerów z Centrum Inicjatyw Obywatelskich ze Słupska.

I. Szkolenie odbędzie się w Kościerzynie w dniu 14-15 lutego 2014r. w godz. 9:00-16:00 w Kościerzynie ul. Krasickiego 4

II. Szkolenie odbędzie się w Kartuzach  w dniu 17-18 lutego 2014r. w godz. 9:00-16:00 w Centrum Organizacji Pozarządowych w Kartuzach, ul. Jeziorna 2/33.

Ogólny zakres tematyczny szkolenia:

• zasady przygotowania wniosku o realizację zadania publicznego w ramach PO FIO 2014,
  • dokumentacja konkursowa,
  • kryteria horyzontalne (co to takiego, jak je spełniać na etapie przygotowywania projektu oraz na etapie realizacji),
  • właściwe przygotowanie części merytorycznej wniosku (uzasadnienie realizacji działań, grupy docelowe, opis działań, harmonogram),
  • właściwe przygotowanie budżetu wniosku,
  • ocena wniosku (na co szczególną uwagę zwracają eksperci oceniający).

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie wypełnionego formularza najpóźniej do dnia 12 lutego 2014r.  e-mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny.